HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

World Sports Tourism Congress 2021

Kataloniens regering och Världsturismorganisationen anordnar World Sports Tourism Congress som äger rum den 25-26 november 2021 i Lloret de Mar.

Kongressen kommer att innehålla kända prestigefyllda internationella talare inom sina områden och närvaron av 500 branschfolk och experter.

Programmet kommer att omfatta konferenser, workshops och round table events som är utformade för att omfatta de senaste trenderna
Från och med idag är föranmälan öppen på den officiella evenemangswebbplatsen: https://worldsportstourismcongress.org/

Som en del av ramen för Agenda 2030 för hållbar utveckling anordnar den katalanska turistbyrån (CTA) som ingår i Kataloniens regering (Generalitat de Catalunya) och Världsturismorganisationen (WTO) världskongressen för idrottsturism. Evenemanget som fick skjutas upp på grund av Covid-19-pandemin, kommer att hållas den 25-26 november i Palau de Congressos Olympic i den katalanska staden Lloret de Mar. Kongressen, som kommer att hållas med hjälp av ett hybridsystem som gör att du kan närvara både personligen och virtuellt, syftar till att stärka relationen mellan idrottsturism och hållbar och inkluderande utveckling, diversifiering, differentiering och säsongsanpassning inom sektorn. Evenemangets organisation och planering inkluderar också samarbetet mellan Costa Brava Tourism Board och Lloret de Mar Town Council.

Under dessa två dagar kommer Lloret de Mar att förvandlas till ett centrum för debatt och eftertanke kring nutiden och framtiden för denna massivt blomstrande sektor. Evenemanget kommer att innehålla kända internationella talare och över 500 yrkesverksamma och experter i ett fullständigt program med konferenser, workshops och round table events.

Föranmälan till evenemanget är nu öppen och kan göras på följande officiella hemsida https://worldsportstourismcongress.org/.

Kongressen kommer att fokusera på samtal relaterade till utmaningar som Covid-19 har orsakat sektorn, men kommer också att ta upp frågor som trender inom sport och fysisk aktivitet; Innovation i utvecklingen av idrottsturism. Massiv närvaro vid idrottsevenemang, liksom miljöramar, mångfald och inkluderingsfrågor i idrottsvärlden.Programmet kommer också att innehålla ämnen som sträcker sig från de olika offentlig-privata strategierna inom styrning av industrin, sektorns digitala omvandling, e-sport, digital marknadsföring, marknadsföring och reklam. Under den två dagar långa kongressen kommer det även att erbjudas olika idrottsaktiviteter för deltagarna, det kommer att finnas akademisk kommunikation, tekniska besök samt utrymmen för att nätverka kommer att skapas så att deltagarna kan dra nytta av samarbetet och kan bygga professionella relationer.

Grunden för värdskapet för detta evenemang är arvet efter de två stora evenemang som hittills hållits på idrottsturismområdet: Barcelona-förklaringen om idrottsturism från 1992 och slutsatserna från Da Nang -konferensen (Vietnam) från 2017.

Katalonien, ett turistmål för sport

Idrottsturism har etablerat sig som en strategisk sektor i Katalonien under de senaste åren på grund av regionens toppmoderna faciliteter och det utmärkta utbudet för dem som söker sport baserade resor och vistelser, antingen individuellt eller som ett lag. År 2003 skapade den katalanska turistbyrån sitt sportturism märke, en distinktion som tilldelats städer, anläggningar och specialiserade företag som uppfyller kvalitetsstandarder inom en rad olika idrottsdiscipliner och erkänner excellens i resurser och tjänster som möjliggör träning av sport eller njutning av evenemang och mästerskap för elitidrottare, yrkesverksamma och fans av stora idrottsevenemang.

Denna sektor är ett verksamhetsområde med en alltmer relevant närvaro i den katalanska ekonomin. Under 2018 valde cirka 260 000 internationella turister Katalonien för idrottsändamål, med en sammanlagd ut spendera på nästan 140 miljoner euro. Dessutom flyttade mer än 500 000 invånare i Katalonien och 200 000 personer från resten av Spanien inom eller reste till Katalonien för sportändamål, vilket medförde en global utgift på nästan 130 miljoner euro. Dessutom måste 133 miljoner indirekta effekter och 155 miljoner inducerade effekter läggas till de 270 miljoner euro som direkt påverkar dem.

Under det senaste året har den katalanska turistbyrån arbetat med ett strategiskt initiativ som kommer att sträva efter att skapa nya affärsmöjligheter för idrottsturismsektorn och som kommer att förbättra turismens konkurrenskraft med differentierade värdeförslag. Målet är att säkra internationell positionering som riktmärke och referenspunkt för sport- och idrottsevenemang. Denna strategi främjas av Kataloniens kongressbyrå under namnet Möten och idrott och sammanför begreppen idrottsturism, MICE (möten, incitament, konventioner och utställningar / evenemang) och idrottsindustrin. Mer information om detta nya initiativ kommer att ges under kongressen.

Platsen för World Sports Tourism Congress 2021

Lloret de Mar är en sportturism destination certifierad sedan 2006 av den katalanska turistbyrån inom fotboll, friidrott, simning, lagsporter, triathlon och cykling. Kommunen har en omfattande hotellinfrastruktur för att ta emot alla kongressdeltagare och de som deltar i en rad parallella evenemang. Lloret de Mar's community välkomnar mer än 60 000 idrottare och deras följeslagare årligen och var under 2019 stolt värd för totalt 446 sportevenemang, spel och tävlingar. 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2022 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap