HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Kanarieöarnas unika vulkanlandskap

 

Kanarieöarna är kanske mest känt för sitt behagliga väder och exotiska klimat. Har du däremot besökt de olika öarna, slås du av hur drastiskt de olika landskapen skiljer sig åt – från kritvita sandstränder, till regnskog och höga berg. En av förklaringen till Kanarieöarnas rika mångfald, från klimatet till den frodiga vegetationen och kilometerlånga sträckorna av vit sand, är närvaron av just vulkaner. UNESCO har erkänt sju biosfärreservat runtom ögruppen. Fyra territorier har förklarats som världsarv. Dessutom finns det fyra nationalparker, sju naturparker och 146 skyddade naturområden.

 

Nationalparken Caldera de Taburiente på ön La Palma erbjuder en naturskön upplevelse och riklig växtlighet.


"Vetenskapsmän har kommit till Kanarieöarna sedan 1700-talet på grund av den geologiska variationen och rikedomen på stenar som bara finns här.", säger José Francisco Pérez Torrado, geolog och professor vid universitetet i Las Palmas de Gran Canaria.

Vulkanutbrott är centralt för originaliteten av Kanarieöarnas natur. Till skillnad från vulkanområden som Hawaii där utbrotten är vanligare på grund av kontinentalplattornas konfigurationer, inträffar utbrott på Kanarieöarna sällan men skapar en stor mineralrikedom. Skärgården har material med många olika kemiska sammansättningar.

"När jag är på en internationell vetenskaplig kongress förklarar jag alltid att Hawaiis monotona höjdförhållanden är som att gå till det bästa renässanskonstgalleri. På Kanarieöarna hittar vi renässans, kubism, abstrakt konst ... Vi har allt", säger Francisco Pérez.

Öarna har otroliga miljöer som formats av olika vulkaners inverkan, från svarta sandstränder till regnskog och all slags hög vegetation. De olika öarna erbjuder såväl naturälskare, barnfamiljer som atleter upplevelser i unika miljöer. Exempel på områden med mineralrikedom och riklig växtlighet är nationalparken Caldera de Taburiente på La Palma, och nationalparken Garajonay(erkänd som världsarv av UNESCO) på ön La Gomera. Andra anmärkningsvärda platser inkluderar den underjordiska lavagrottan Cueva de los Verdes, fiskebyn El Golfo på Lanzarote och naturområdet Frontera på ön El Hierro.

Öarnas vegetation och miljö skiljer sig drastiskt, bland annat utifrån vulkanernas aktivitet. Öarna med den äldsta geologiska åldern, som Lanzarote, La Graciosa och Fuerteventura, saknar de andra öarnas vegetation och erbjuder i stället avslappnande semestermiljöer med kilometervis av vita sandstränder eftersom vulkaner inte har haft utbrott på århundraden.

Närvaron av vulkaner och passadvindar gör Kanarieöarna till en speciell plats för ständig förändring. Besökare kan förundras över de frodiga skogsvandringslederna och svartvita sandstränderna som ger en inblick i jordens enorma variation.
 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap