HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

5 goda anledningar att resa till Kanarieöarna i vinter

Fly årets vintermörker med en resa till Kanarieöarna. Kanarieöarnas natursköna omgivningar, behagliga klimat och härliga gastronomiska upplevelser kan få vem som helst att ladda batterierna.

På Kanarieöarna kan man njuta av god mat, vacker natur och ett varmt klimat året om. Foto: Canary Islands Tourism.

1. Behagligt klimat

Kanarieöarna har en medeltemperatur på 18–24 grader, och havet är nästan lika varmt med en genomsnittlig temperatur som når upp till 22 grader. Med 3000 soltimmar per år garanteras varma och ljusa dagar – perfekt om vintern när man behöver fylla på med D-vitamin.

2. Gastronomiska upplevelser

Det sägs att vägen till hjärtat går genom magen, och på Kanarieöarna är detta något som efterlevs. I alla kanariska hushåll finns gamla kulinariska traditioner och familjerecept som ärvs generation efter generation. Detta, i kombination med unga, framåtsträvande kockar och moderna tekniker, skapar ögruppens levande gastronomiscen.

Även de inhemska råvarorna bidrar till det lokala köket. Det finns till exempel tre skyddade ursprungsbeteckningar för ostar: Queso Majorero, Queso Palmero och Queso Flor de Guía på Gran Canaria. Men ostar med unika texturer och smaker kan hittas på samtliga av de kanariska öarna. Den inhemska vinproduktionen är också en riktig framgångssaga. I den bördiga, vulkaniska jorden odlas över 80 olika sorters vinstockar, varav vissa är helt unika för Kanarieöarna, och bland Kanarieöarnas viner finns hela tio ursprungsbeteckningar.

3. Konst och kultur

Kanarieöarna har ett mycket rikt konst- och kulturliv och många konstnärer har valt att bosätta sig här. En av dessa är den internationella konstnären César Manrique, som använt sig av de naturliga omgivningarna på Lanzarote, genom att bland annat skapa konstverk av utsiktsplatser och ta hänsyn till det unika vulkaniska landskapet i sin arkitektur.

På Kanarieöarna är vintern synonym med karneval – från det berömda och unika firandet av Día de los Indianos på La Palma, till de internationella Pride-paraderna med drag queens, fest och flärd längs Teneriffas och Gran Canarias gator.

4. En aktiv livsstil

Oavsett årstid kan man vara säker på att det finns goda möjligheter till aktivitet och sportutövning på Kanarieöarna. Vackra stränder, klara vatten, höga berg och varierande natur gör ögruppen idealisk för träning och en aktiv semester. Det är med andra ord inte förvånande att öarna rymmer både träningsläger och världstävlingar såsom ultramaratonen Transvulcania på La Palma och Transgrancanaria.

5. Natur så långt ögat når

På Kanarieöarna löper den europeiska vandringsleden E7, som bland annat bjuder på storslagna vyer över UNESCO-klassade biosfärreservat. Dessutom är delar av den internationellt kända pilgrimsleden Camino de Santiago belägna på Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera och El Hierro.

Utöver totalt fem biosfärreservat och fyra världsarvsområden, finns hela 147 skyddade naturområden på Kanarieöarna. Och till havs finns marina reservat med mycket rikt djurliv, som kan utforskas med snorkel eller i dykardräkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap