HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Phuket öppnar för turister utan karantän från och med den 1 juli 2021

Thailands myndighet, Centre for Economic Situation Administration (CESA) har gett grönt ljus att åter öppna Phuket för turism, vilket gör att internationella turister som har vaccinerats mot COVID-19 kan besöka ön utan karantän, från och med den 1 juli 2021. Phuket är den första destinationen i Thailand att öppna upp igen för internationella turister.

(Pa Hin Dum, Phuket)

För att resenärer ska känna sig säkra ska minst 70% av hela öns befolkning vaccineras innan dess för att nå flockimmuniteten och för att få projektet att rulla. Det innebär att Phukets invånare prioriteras för vaccination och mer än 930 000 vaccindoser ska administreras före återöppningen.

Phuket är pionjärmodellen för att åter öppna landet för internationella turister innan den expanderar till andra viktiga turistmål som Koh Samui, Krabi och Chiang Mai. Phukets återöppningsplan innebär att destinationen öppnas tre månader tidigare än resten av Thailand som kommer att öppnas igen i oktober, för dem som är fullt vaccinerade.

Tre etapper för att återuppta Thailand för internationella turister

Från och med april 1 2021 minskade Thailand den obligatoriska karantänperioden från 14 dagar till 7 dagar för fullvaccinerade resenärer i Phuket, Krabi, Phanga, Koh Samui, Chonburi (Pattaya) och Chiang Mai. För dem som ännu inte har vaccinerats minskas karantänperioden från 14 dagar till 10 dagar i hela landet.

Från och med den 1 juli 2021 kommer Phuket att vara den första provinsen som avstår från kravet på karantän för internationella resenärer som har fullvaccinerats och de måste stanna i Phuket i 7 dagar innan de reser till andra destinationer. Detta är en del av regeringens plan för att åter öppna landet för internationell turism. För andra destinationer krävs fortfarande en karantänperiod på sju dagar.

Från och med den 1 oktober 2021 förväntas karantänen lyftas i Phuket, Krabi, Phanga, Koh Samui, Chonburi (Pattaya) och Chiang Mai för utländska besökare som är helt vaccinerade mot COVID-19. Phukets modell kommer att tillämpas på fem andra populära destinationer innan en fullständig åter öppning av landet förväntas äga rum i januari.

Planen att åter öppna Phuket för vaccinerade utländska turister i etapper väntar dock på det officiella tillkännagivandet. Resenärer rekommenderas att kontakta den kungliga thailändska ambassaden eller konsulatet i sitt hemland för mer information.

Vad behöver resenärer förbereda innan avresa?

Enligt planen måste turister uppvisa COE, ett vaccinintyg, vaccinationspass eller IATA-resepass (International Air Transport Association) samt ett negativt PCR-test minst 72 timmar före avgång.

Vid ankomsten till Phukets internationella flygplats kommer turister att bli tvungna att genomgå en COVID-19-screening, inklusive PCR-tester. De måste också ladda ner den officiella thailändska track and trace-applikationen för att säkerställa att de bara besöker de utsedda områdena.

Nyheter och information om Thailand: https://thecoloursofthailand.com 
 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2021 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap