HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Fira in sommaren på Kanarieöarna

Tazacorte på ön La Palma är en av många städer som firar Johannes Döparens afton den 23 juni. Foto: Canary Islands Tourism.

Festivaler, karnevaler och sprakande bål längs stränderna – varje sommar lockas besökare till Kanarieöarna för att ta del av festligheterna under högtiden för San Juan, eller Johannes Döparens afton, som firas vid sommarsolståndet natten till den 23 juni.

På Kanarieöarna finns det många tillfällen att fira, och särskilt många evenemang äger rum under sommaren. På Kanarieöarna innebär perioden efter vårdagjämningen firande med brasor längs stränderna och de traditionella festligheterna når sin höjdpunkt natten till San Juan, Johannes Döparens afton, den 23 juni. I Tazacorte på La Palma, Haría på Lanzarote, Puerto del Rosario på Fuerteventura, El Pinar på El Hierro, Puerto de la Cruz på Teneriffa och Telde på Gran Canaria anordnas flertalet evenemang för att fira just denna högtid.

På Kanarieöarna arrangeras festivaler i Las Palmas de Gran Canaria mellan 3–25 juni, för att fira själva grundandet av ögruppen. Här kan besökare ta del av konserter, utställningar, konferenser och teaterföreställningar på gator och torg. Även detta firande når sin höjdpunkt på natten till Johannes Döparens afton, San Juan, den 23 juni. Många bål tänds och utomhuskonserter lockar både lokalbefolkning och besökare till de vita sandstränderna, där man annars brukar svalka sig med bad under dagarna.

På Kanarieöarna firas även de två Corpus Christi-festivalerna som äger rum i Mazo på La Palma och i La Orotava på Teneriffa den 17 juni respektive den 23 juni. Corpus Christi-festivalen har firats i Mazo sedan 1872 och år 1949 tillverkades den första färgglada blomstermattan som fortfarande är ett självklart inslag under högtiden. Kvällen före Corpus Christi skapar lokalbefolkningen triumfbågar och blomstermattor som färgas av vulkanisk aska, hämtad i den UNESCO-listade nationalparken Teide. Evenemanget i La Orotava omfattar ett brett utbud av kulturella och traditionella aktiviteter, inklusive den berömda pilgrimsfärden San Isidro.

Varje år samlas omkring 400 000 människor till karnevalen i Santa Cruz på Teneriffa, som pågår mellan den 3 och 26 juni. Tillsammans med den som arrangeras i Rio de Janeiro är karnevalen på Teneriffa en av de mest kända i världen. Ikoniska attraktioner och upplevelser finns att ta del av, såsom murgas (band med gatumusikanter), rondallas (ensembler med stränginstrument), Zarzuela (spansk opera), parader och galor med karnevalsdrottningar och dragqueens – och allt däremellan.

Ta med familjen, vännerna eller din partner och fira in sommaren på Kanarieöarna. Utöver ovanstående festivaler erbjuder ögruppen ett behagligt klimat, gastronomiska upplevelser utöver det vanliga, spännande besöksmål, folktomma stränder, miljövänliga boutiquehotell och diverse sportaktiviteter både på land och till havs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap