HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Kanarieöarna välkomnar Europas 152 miljoner silverturister

Kanarieöarna har länge varit ett populärt resmål bland så kallade silverturister, det vill säga resenärer 55 år och uppåt som tenderar att åka på längre semestrar och spendera mer pengar på en destination än genomsnittsturisten. Orörd natur, ett behagligt klimat och säkerheten är några skäl till att så många väljer just Kanarieöarna. Och nu finns ytterligare en anledning – de stigande energipriserna på hemmaplan.

Canary Islands Tourism presenterar en ny kampanj för att fortsätta locka silverturister till Kanarieöarna. Silverturister är resenärer över 55 år som har mer tid och starkare köpkraft än genomsnittet. Förutom Kanarieöarnas solsäkra klimat, säkerhet och vackra omgivningar är möjligheten att dra ner på sina elkostnader i vinter, som följd av Europas stigande energipriser, ett tydligt budskap i den nya kampanjen. Enligt uppgifter från Eurostat, förbrukar ett hushåll i Spanien i genomsnitt 44 procent mindre energi än ett i Tyskland. Detta beror delvis på skillnaden i kostnaden per megawattimme (MWh).

”Kanarieöarna ska vara den självklara destinationen för alla de som, inför de kommande kalla och mörka vintermånaderna, längtar efter behagligt väder och avslappning. Dessutom ska de, med bakgrund av det osäkra ekonomiska och geopolitiska läget Europa befinner sig i, känna sig trygga hos oss”, säger Yaiza Castilla, Kanarieöarnas minister för turism, industri och handel.

Silverturisternas betydelse

För närvarande är drygt 152 miljoner människor inom EU:s gränser över 55 år och denna siffra kommer att fortsätta öka, tack vare den stigande medellivslängden. Segmentet innefattar personer med ett stort intresse av att semestra länge samt en stark köpkraft – bara i Spanien står de för 26 procent av landets BNP och 60 procent av den nationella konsumtionen. Under 2019 tog Kanarieöarna emot cirka 131 000 silverturister, som de nästkommande två åren ökade sin reskassa från i genomsnitt 2 866 euro till 3 149 euro.

Kanarieöarna minut för minut

För att locka till sig silverturisterna har Canary Islands Tourism skapat den längsta reklamfilmen i varumärket Kanarieöarnas historia; en åtta minuter lång video som ska inspirera till en förlängd vistelse i den kanariska skärgården.

"Om vi vill att turisterna ska stanna längre hos oss måste vi både inspirera och informera. Därför har vi valt att avsätta en minut per ö, så att vi väcker en nyfikenhet för hela ögruppen. Målet är inte att göra reklam för en kort semesterresa, utan för en ordentlig paus från vardagslivet. Vi menar att en långvarig vistelse på Kanarieöarna kan innebära en positiv förändring på hur man ser på och njuter av livet i stort”, säger Yaiza Castilla.

Kampanjen, vars budget ligger på 535 000 euro, finansieras med REACT-EU-medel och kommer att pågå i en och en halv månad i Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Frankrike, Italien, Belgien och Nederländerna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap