HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Hemligheterna bakom en lyckad familje-roadtrip

Att köra en längre sträcka behöver inte endast vara ett sätt att nå önskad destination. Det kan även vara en upplevelse längs vägen och bli en av resans höjdpunkter. För en familj med barn kan en bilsemester dock kännas stressig och utmanande. Men det finns trick att ta till för att underlätta resan. Bilhandlaren Kamux har nu listat sina bästa tips för en lyckad familje-roadtrip.

Den totala körsträckan för svenskregistrerade bilar ökade mellan 2020 och 2021 [1]. Kamux har även kunnat se en förhöjd efterfrågan på familjebilar anpassade för längre resor. Hemester och flygskam kan vara några utav anledningarna till att svenskarna åker mer bil. Oavsett anledning och sträcka verkar roadtrips vara här för att stanna.

– En roadtrip kan vara ett äventyr som skapar minnen för livet. När vi säljer en bil säljer vi även en upplevelse. Sommaren är en tid då Kamux ser ett ökat intresse för bilköp hos barnfamiljer. Det är otroligt roligt att träffa familjer som berättar om kommande resor när de köper sin nästa bil. Den utgör självklart en stor del av upplevelsen när man reser långt men det finns även mycket annat att tänka på runt omkring, säger Kerim Nielsen, VD för Kamux Sverige.

Planera er sträcka

Att planera er sträcka redan innan ni sätter er i bilen kommer underlätta att göra att ni får ut det mesta av resan. Av praktiska skäl är det självklart bra att kolla upp var det finns möjlighet att äta och gå på toaletten och ofta finns det mycket att se och upptäcka längs vägen. Med något äldre barn kan det vara bra att engagera hela familjen så att de vet vad som väntar längs vägen. Ni kan exempelvis markera stopp på en karta eller skriva ett reseschema. Det är även viktigt att avsätta tillräckligt med tid så att resan inte blir stressig och ansträngd.

Förbered mellanmål och underhållning

Ta med ordentligt med mellanmål och dryck till resan. Det kan vara bra när blodsockret faller eller tålamodet tryter. Trots god planering kan det uppstå längre sträckor utan möjlighet att stanna och handla mat. Även våtservetter för snabb och enkel rengöring är att rekommendera om det kommer ätas i bilen. Det kan även vara en god idé att ha underhållning i form av spel, ljudböcker eller nerladdade filmer redo inför resan.

Organisera packningen

Om ni planerar att stanna längs vägen behöver ni kanske inte komma åt all packning. Att behöva dra fram och öppna stora väskor som sedan ska packas in igen kan kännas som ett irriterande moment. Att packa en väska med endast det ni kommer behöva under resans gång kan därför vara en bra idé.

Hög komfort

För tålamod under en lång resa krävs en möjlighet för alla att sitta bekvämt. Här spelar bilen självklart stor roll men det finns även andra trick att ta till. Har ni plats kan det vara en bra idé att ta med kuddar och täcken eller filtar som barnen associerar med sömn och lugn att ha i baksätet. Sköna kläder i lager som är enkla att ta av och på kan även vara bra för en längre resa. För er som planerar att köpa en ny bil inför sommarens roadtrip har Kamux nu listat de bästa för hela familjen.

Kamux tips på familjebilar inför sommarens roadtrip:

Volvo XC60
Volkswagen Passat eller Golf Kombi
Kia Sportage eller Ceed
Skoda Octavia
BMW 500-serien

Plug-in:

Mazda CX-30
Mercedes-Benz C
Kia Optima

[1] https://www.trafa.se/globalassets/statistik/vagtrafik/korstrackor/2021/korstrackor-2021.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap