HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Hit reser svenskarna i sommar – och hit kommer turister till Sverige

Semestern närmar sig och online-resebyrån Travellink har sammanställt statistik kring vart svenskarna bokar flygresor i sommar. I topp ligger London, Paris, Barcelona och platser längs spanska kusten.

Samtidigt ökar turismen till Sverige och i år är det framför allt tyskar, fransmän och engelsmän som besöker våra storstäder och norra Sverige.

Onlineresebyrån Travellink har sammanställt statistik från europeiska flygbolag för resande mellan 1 juni och 31 augusti i år. Statistiken* visar att de flesta svenskar väljer att flyga till London, Paris, Barcelona, Malaga, Alicante, Mallorca och Antalya i sommar. De allra flesta, 33 procent, stannar borta i 7-13 dagar, men även kortare resor på 3-4 dagar är populära (25%).

- Statistiken visar även att svenskarna väntade lite närmare inpå med att boka sin resa i år jämfört med tidigare. I år väntade var femte resenär med att boka till mellan en och två månader innan avresa, att jämföra med lite drygt en av tio under 2019, säger Bettina Lemeßier, PR-chef på Travellink.

Hit reser turisterna till Sverige

Samtidigt som svenskarna reser mer utomlands, ser vi även en ökning av turismen till Sverige. Framför allt är det tyskar, fransmän och engelsmän som besöker Sverige i sommar. Det är även dessa nationaliteter, tillsammans med spanjorer, som har ökat mest i antal besökare till Sverige jämfört med innan pandemin.

Liksom tidigare år är det framför allt storstäderna och norra Sverige som lockar med sin puls och sin unika natur. Framför allt väljer de europeiska turisterna att resa till Stockholm, Göteborg, Umeå, Luleå, Kiruna, Malmö och Visby. 40 procent stannar borta i 3-4 dagar och 28 procent i 1-2 veckor.

Top 10: Hit reser utländska turister till Sverige

Stockholm
Göteborg
Umeå
Luleå
Kiruna
Malmö
Visby
Linköping
Östersund
Kalmar


Top 5 nationaliteter som besöker Sverige i sommar

27% tyskar
16% fransmän
11% engelsmän
9% spanjorer
7% italienare


* Statistiken visar bokningar från eDreams ODIGEOs databas där över 690 flygbolag finns representerade. Statistiken visar resor till och från Sverige under juni, juli och augusti 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2022 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap