HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Booking.com kastar ljus på resenärernas optimism och hoppet om att kunna resa igen

 

En ny undersökning med över 28 000 resenärer från 28 länder och områden ger inblick i resenärernas förväntan till följd av påbörjad vaccinering efter ett år med restriktioner.

 

 

62 % av svenska resenärer skulle hellre åka på semester under 2021 än hitta sann kärlek Över två tredjedelar (68 %) känner sig mer hoppfulla när det gäller resor under 2021 tack vare framgång med covid-19-vacciner. 65 % säger att resor är viktigare för dem nu än före pandemin. Fler än sex av tio (63 %) känner sig säkra på att de kommer att kunna gå till stranden under sommaren 2021. Över hälften (56%) uppger att de inte kommer att resa internationellt förrän de har vaccinerats.

Den inverkan som covid-19 har haft på våra liv har gjort det senaste året till ett av de svåraste vi någonsin varit med om. Att hålla avstånd och stanna hemma har blivit en del av vardagen. Även om vi fortfarande har en lång väg kvar visar en ny undersökning att vår lust att utforska världen förblir oförminskad, och efter månader av restriktioner börjar resenärer äntligen se ljuset i slutet av tunneln. Detta tack vare utrullningen av vacciner och utvecklingen av andra medicinska genombrott i kampen mot covid-19.

Den ledande digitala reseplattformen Booking.com, vars mission är att göra det lättare för alla att uppleva världen, har genomfört en undersökning med fler än 28 000 resenärer i 28 länder och områden* för att ta reda på vad resenärer känner sig mest hoppfulla om när det blir säkert att resa igen, och vilket stöd de anser att resebranschen behöver för att komma på fötter igen.

Resenärernas optimism återvänder i takt med vaccinationerna Trots att vi ännu inte nått mållinjen för pandemin känner sig mer än två tredjedelar av svenska resenärer (68 %) mer hoppfulla när det gäller att resa under 2021 på grund av otroliga insatser från vetenskapliga och medicinska institutioner samt utrullningen av covid-19-vacciner. Bland svenska resenärer uppger även 65 % att eftersom de inte hade möjlighet att resa som vanligt under 2020, så är deras längtan att resa desto större under 2021.

Förtroendet för vacciner är stort, och över hälften (56 %) av svenska resenärer säger att de inte kommer att resa utomlands förrän de har vaccinerats, en siffra som ökar till 74 % för de som är över 55 år gamla, medan 55 % av de globala resenärerna enbart kommer att resa till länder som har implementerat vaccinationsprogram. Men det råder fortfarande viss tvekan och drygt en av fyra (27 %) är fortfarande är skeptiska till huruvida ett vaccin verkligen kommer att bidra till att göra resandet säkrare.

Resor ligger överst på prioriteringslistan när pandemin är över Trots att svenskarna för det mesta känner sig optimistiska uppger de att det har varit påfrestande att inte kunna resa som vanligt under 2020, vilket har haft en betydande inverkan på deras välbefinnande. 49 % uppger att de har upplevt en negativ inverkan på deras mentala hälsa och 41 % har känt sig fängslade i sitt eget hem på grund av reserestriktioner.

55 % säger att resor är viktigare för dem nu än före pandemin. Nästan två tredjedelar (62%) av resenärerna skulle till och med gå så långt som att säga att de hellre skulle åka på semester år 2021 än hitta den sanna kärleken. Samtidigt skulle 63% prioritera resor framför framgång på jobbet, och därmed hellre åka på semester än att bli befordrad.

Över en tredjedel (34%) av svenskarna har använt den ökade tiden hemma för att planera framtida resor medan nästan samma antal (35%) har sparat fler semesterdagar och ser fram emot möjligheten att ta längre semestrar under 2021. När resenärer drömmer om nästa semester är över sex av tio (63 %) övertygade om att de kommer att kunna gå till stranden sommaren 2021, och 23 % säger att en avkopplande strand- eller sparesa kommer att vara den första typen av resa de väljer att göra när det är möjligt igen. Efter ett ansträngande år kommer endast 7 % att boka en aktiv resa och bara 6 % säger att en stadssemester är en prioritet.

En gemensam insats för ett gemensamt mål För att hjälpa resenärer att på ett säkert sätt återupptäcka de resmålen de längtar efter, verkar det råda enighet om att myndigheter, resenärer och hela resesektorn måste samarbeta.

Efter den inverkan som covid-19 har haft på resebranschen anser 96 % av svenska resenärer att branschen behöver stöd för att komma på fötter igen. Över hälften (52 %) anser att ett statligt finansiellt stödpaket behövs för att hjälpa resebranschen att återhämta sig och hälften (50%) oroar sig för att branschen inte kommer att överleva om den inte får stöd i form av statliga bidrag. När det gäller mer praktiska åtgärder anger 61 % att det behövs större tillgång till covid-19-tester före resan, och 59 % säger att myndigheter bör samarbeta med reseorganisationer och reseleverantörer för att komma överens om mer konsekventa insatser.

Medan 70 %** av Booking.coms tillfrågade boendepartners är försiktigt optimistiska om framtiden gällande sin verksamhet, delar de resenärernas uppfattning om att branschen behöver stöd. De flesta av dem skulle vilja se att myndigheterna gör mer för att stödja resebranschen under coronapandemin. Enligt boenden av alla typer och storlekar är det tre områden man behöver fokusera på: mer konsekventa internationella standarder när det gäller reseråd och regler, snabbare utrullning av vaccin och större tillgång till covid-19-tester inför resor**.

62 %** av boendeleverantörerna förväntar sig ett ökat intresse för resor under 2021 och fortsätter därför att göra sin del för att säkerställa att resenärer känner sig trygga. Nästan 70 %** har tilltagit fler hälso- och säkerhetsåtgärder samt förbättrat sina städprocedurer.

Boendeleverantörer är inte de enda som är villiga att kavla upp ärmarna – 59 % av svenska resenärer kan tänka sig gå med på att man endast kan resa om de kan bevisa att de har vaccinerats. Under tiden skulle 61 % acceptera ett krav på munskydd när man reser, och 51 % går så långt som att stödja ett förbud mot att resa om man inte bär munskydd (förutom för personer som är undantagna av användning utav munskydd). Över hälften (59%) skulle vara villiga att endast resa i små grupper på 2–6 personer.För att stödja resebranschen mer direkt planerar en femtedel (20 %) av resenärerna att använda resekrediter eller kuponger från inställda resor istället för att begära återbetalning, och lika många kommer att köpa kuponger till familj och vänner som de kan använda när det är säkert att resa igen. Samtidigt planerar 26% att välja mindre besökta destinationer och 17 % vill boka självständiga boenden eller, boende i eller nära sin hemstad för att stödja lokala företag (26 %).

Arjan Dijk, Senior Vice President och Chief Marketing Officer på Booking.com, säger: "Booking.com ser fortfarande optimistiskt på att alla, någon gång i en inte så avlägsen framtid, återigen ska kunna resa och uppleva världen tillsammans. Nu när vi börjar se ljuset i slutet av tunneln fortsätter vi att stödja alla som vill ge sig ut på resa igen, allteftersom det är säkert att göra det. Vi samarbetar med alla aktörer inom resebranschen för att säkerställa dess återhämtning för en bättre och ljusare framtid. Vårt uppdrag att göra det lättare för alla att uppleva världen och vi kommer därför se till att man på Booking.com kan hitta de platser, kulturer och upplevelser som vi alla har drömt om."
 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2021 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap