HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Så reser du som lokalbefolkningen

Att resa till nya platser är för många helt underbart. Däremot är de allra flesta överens om att de typiska turistfällorna lätt blir tröttsamma. Men hur bör man då göra för att hitta charmen i nya genuina upplevelser när man besöker ett land? Club Meds VD Nicolas Bresch har listat sina bästa tips på hur du upptäcker ett land som en del av lokalbefolkningen.

Med mörkare tider på ingång är det förståeligt att många längtar sig bort. Det är dock lätt att resan fylls av de klassiska sevärdheterna, folkfyllda gator och restauranger med maträtter du känner igen. För att verkligen njuta av landets riktiga charm gäller det därför att gå ut från sin komfortzon och resa som en del av lokalbefolkningen.

Så hur gör du egentligen det bästa av din tid utomlands? Nicolas Bresch, VD för researrangören Club Med, vet mycket om att resa runt i världen och hur man maximerar den lokala upplevelsen under resans gång. Här är hans sex bästa tips på hur du reser lite mindre som en typisk turist och lite mer som en ”local”.

Lär dig viktiga fraser

Det är inte lätt att lära sig ett helt nytt språk men när man besöker ett främmande land skulle jag rekommendera att åtminstone lära sig några vanliga fraser och ord. ”Hej”, ”tack” och ”snälla” är bra att kunna men även meningar som ”vart är toaletten?” och ”vart ligger stranden” kan underlätta många diskussioner med lokalbefolkningen.

Bli familjär med kulturella normer

Ingen vill vara den som blir utpekad som den jobbiga turisten som inte kan normer. När jag först besökte Sverige önskar jag att jag visste att normen är att bara ställer sig på höger sida i rulltrappan, det hade sparat mig många arga blickar. Runt om i världen finns det massvis av normer som följs av lokalbefolkningen så se till att lära känna dessa innan din resa.

Våga utmana dina matvanor

Det är lätt att man åker till exempelvis Spanien och lever på paella resten av semestern. Runt om i landet finns det däremot massvis av lokala maträtter som ofta blir förbisedda. På ett All inclusive-hotell med Club Med serverar kockarna klassiker men även lokala favoriter som du kanske aldrig hört om innan. Våga prova!

Ta del av lokala aktiviteter

För att verkligen uppleva det lokala på din resa är det bra att göra lite research innan. Finns det några speciella aktiviteter som är typiska för landet men som inte många turister vet om? Lyckas du hitta dessa guldkorn kommer du definitivt få en riktigt lokalkänsla. Det är även värt att fråga runt bland lokalbefolkningen när du är på plats. Har du tur hittar du dessutom någon som är villig att bjuda med dig till någon speciell aktivitet.

Besök mindre byar

Byt ut de klassiska sevärdheterna och besök i stället mindre byar, fria från turister och upplev hur landet verkligen är. Att åka med den lokala kollektivtrafiken är ett utmärkt sätt att utforska landet. Hoppa av på ett ställe du tycker ser spännande ut och utforska. På detta sätt kan du hitta några riktiga smultronställen.

Fråga, fråga, fråga

Om du åker med en researrangör som Club Med kan du alltid förlita dig på att en reseledare kan visa dig ”the ways of a local”. Ta vara på chansen att fråga någon som har erfarenhet av landet du besöker om deras bästa tips och tricks. Det gynnar även sig att prata med själva lokalbefolkningen och bli vän med dem. På så sätt kan du lära dig allt som jag nämnt innan: normer, språk, sevärdheter, mat och mycket mer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap