HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

 

Lugna stränder på Kanarieöarna

Att Kanarieöarna  är europeiska soldyrkares vinterparadis vet alla. De flesta reser till de soliga öarna under vinterhalvåret för att fly från kalla höst- och vintermånader i norra Europa. Ändå är Kanarieöarna ett året-runt resmål och turismens högsäsong för t.ex.. Spanjorer är påskveckan och augusti som är Spaniens stora semestermånad. Som tur är erbjuder Kanarieöarna möjlighet till lata dagar på soliga stränder året runt Att luta sig bakåt i solstolen och bara njuta, ”kick back and relax” som det heter på engelska är något som vi alla behöver göra ibland.

Under årens lopp har en del saker ändrat sig betydligt, även när det gäller soliga dagar på stranden. Tidigare var en av de första sakerna man packade i strandväskan en bok och / eller några tidningar samt sololja för att steka sig knallbrun på kortast möjliga tid. Idag packar vi istället ner mobiltelefonen och kopplar upp oss. Det är faktiskt en lyx att kunna läsa de senaste nyheterna på nätet, spela och söka bonuskoder som till exempel Unibet bonuskod 2019, ta semesterbilder och hålla kontakt med familj och vänner samtidigt som man kopplar av på stranden. Kommer du ihåg när man köpte filmrullar, med 12 eller 24 bilder? Filmrullen kostade sitt, och sedan skulle semesterbilderna framkallas också. Sololja har vi också gett upp, istället är det solskydd som gäller. På Kanarieöarna måste man dessutom välja en hög solskyddsfaktor eftersom att den skadliga ultravioletta strålningen nästan alltid är hög, eller mycket hög.

Åter till Kanarieöarnas vackra stränder, bättre än så, till de fina lugna stränderna där man inte måste knuffas med tusentals turister för att finna lite lugn och ro. På Fuerteventura är turismen inte lika intensiv som på Teneriffa och Gran Canaria och stranden El Corralejo är en riktig pärla. Den är knappt en mil lång, omringad av sanddyner och klarblått vatten.

På Teneriffa finner man en strand som har täckts med gyllene ökensand från Sahara vilket gör att den inte alls liknar de andra stränderna på ön vars sand är nästan svart eftersom att den har vulkaniskt ursprung. Det är stranden El Bollullo, inte långt från Puerto de la Cruz på norra Teneriffa. Stranden är en populär plats för att se magiska solnedgångar och mumsa på dagsfärska skaldjur.

Famara på Lanzarote

En annan av Lanzarotes bästa stränder är Famara, en oförstörd strand på den nordvästra delen av ön. Skyddad av berg och ca. 600 meter lång är Famara mycket populär bland surfare och paragliders. Det är något magiskt i luften där, som om tiden stod stilla.

La Gomera - Playa de la Caleta (Hermigua)

Ön La Gomera är mest känd för sin Parque Nacional de Garajonay med 4000 hektar skog och 30m höga laureller, men det är går inte att prata om La Gomera utan att nämna de vackra stränderna. Stranden Playa de la Caleta eller Hermigua på den nordöstra delen av ön är ett paradis, en orörd bit vild natur i en dramatisk omgivning med branta klippor i bakgrunden. När vinden blåser på och vågorna är höga kan man bada i den naturliga havsvattenpoolen istället.

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap