HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Sevärdheterna som är lika som bär

Världen är full av legendariska sevärdheter, och ibland finns dessa till och med på fler platser än en. Det är svårt att tro sina ögon när Golden Gate Bridge plötsligt dyker upp i Portugal och pampiga 30 St Marys Ax, även inofficiellt känd som ’’The Gherkin’, tornar upp sig mitt i Barcelonas stadskärna. Låter det konstigt? Detta beror på att många kända sevärdheter har visat sig ha kopior. Hotell- och resesöksajten momondo har listat fem av världens look-alikes som finns att besöka i runt om i världen.

Att vara originell kan i många fall kännas tufft, något som även visat sig när det kommer till arkitektur, då identiska kopior av berömda byggnader och sevärdheter visat sig på oväntade platser.

Portugal - Golden Gate-bron i Lissabon

Golden Gate-bron invigdes år 1937 och är ett av de största landmärkena i USA. Men mer än 9000 kilometer bort måste man gnugga sina ögon när man ser 25 April-bron i Lissabon. Den roströda färgen och konstruktionen påminner starkt om den kaliforniska versionen. Det är dock så att de amerikanska influenserna inte är av en slump: bron i Portugal, som sträcker sig över Tejo-floden, byggdes nämligen av American Bridge Company 1962. De importerade då även stålet från USA.

England - 10 Downing Street på Adam Street

När man reser till London får man inte missa en biltur till 10 Downing Street. Här bor inte bara den brittiska premiärministern, utan den ärade hankatten Larry som är den officiellt högsta musjägare i kabinettet. Men de som vill komma särskilt nära kommer att bli besvikna: vägen är avstängd av säkerhetsskäl och kan bara ses genom en barriär. Det finns dock ett annat alternativ. För TV-serien The Crown gjordes en kopia av ingången till 10 Downing Street-huset år 2015. Detta är bara cirka 800 meter från originalet och hittas på 10 Adams Street.

Spanien - ”The Gherkin” i Barcelona

Ett av Londons landmärken får vi ändå säga är 30 St Mary Axe. Kontorsbyggnaden, inofficiellt känd som ”The Gherkin”, i hjärtat av den brittiska finansmetropolen är något utöver det vanliga tack vare sin ovanliga form. Spanjorerna tyckte också att en byggnad nödvändigtvis inte behöver ha några hörn och kanter och satte igång med bygget av Torre Glòries i Barcelona som likt The Gherkin också är ett kontorskomplex, även denna i form av en gurka. Eftersom att båda byggnaderna uppfördes på samma gång är det inte möjligt att tala om en kopia. Och alla som alltid har velat tillbringa natten i en stor gurka kan nu uppfylla denna dröm - sedan 2015 har nämligen ett hotell flyttat in i Torre Glòries.

Japan - Frihetsgudinnan i Odaiba

 I slutet på 90-talet gav fransmännen en replika av Frihetsgudinnan till Japanerna för att hedra ”det franska året i Japan”. Tanken var att statyn bara skulle gästspela ett litet tag, men det visade sig att kopian, som bara var en sjundedel så hög som den riktiga frihetsgudinnan i New York, var otroligt populär bland besökarna. År 2000 bestämde det att den skulle installeras permanent. Tro det eller ej, men den är inte den enda av i sitt slag i Japan. Det finns också kopior av Frihetsgudinnan i Shimoda och Osaka. Dessa var dock inte en gåva från fransmännen.

Kuba - The Capitol (Kapitolium) i Havanna

Om du vill besöka the Capitol (Kapitolium) - sätet för det amerikanska representanthuset och senaten i Washington D.C får du vänta några timmar och ta dig igenom ett antal säkerhetskontroller. Istället finner vi Capitolio Nacional (Kallas även El Capitolio) i Havanna. Denna maffiga byggnad stod klar 1926 och fungerade som regeringssäte fram till revolutionen 1959. Idag är det ett hem för vetenskapsakademin. De enorma kupolerna är en tydlig påminnelse om den amerikanska modellen. Ändå ville kubanerna uppenbarligen överträffa USA då kopian är något större än originalet.

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap