HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Upptäck det gastronomiska paradiset Lanzarote

På senare år har Lanzarote blivit ett centrum för gastronomi och många besökare reser till den kanariska ön för att smaka på det lokala köket. Restaurangerna på ön lockar inte bara till sig långväga gäster utan även några av världens mest framstående kockar, och varje år anordnas den kända mat- och vinfestivalen Saborea Lanzarote.

Hållbart fiske spelar en stor roll på Lanzarotes gastronomiska scen. Foto: Canary Islands Tourism.

På Lanzarote odlas grödor som sötpotatis, squash, lök och baljväxter och ön är också känd för dess svarta grisar och fiskrika vatten. Det lokala köket baseras på en blandning av traditionell kokkonst och moderna matlagningstekniker och råvaror, och på ön finns en stark kultur av ekologisk hållbarhet och lokal produktion.

Lanzarotes gastronomi

För bara några decennier sedan var Lanzarotes restauranger mer eller mindre begränsade till att servera färskfångad fisk och den lokala såsen mojo picón. Men på senare tid har det uppstått ett skifte i öns matkultur och dess lokala produktion. Bönder, fiskare, ost- och vinproducenter samt kockar har samarbetat för att utöka utbudet av de hållbart odlade och lokalt producerade råvarorna som idag är självklara inslag på Lanzarotes gastronomiska scen.

Lanzarote och World Cheese Awards

World Cheese Awards, som arrangerats sedan 1988, är världens största ostevenemang och här deltar ostproducenter från hela världen i hopp om att vinna prestigefulla priser för sina produkter. Nyligen vann ostfabriken Finca de Uga guldmedalj för sina smakrika getostar Bodega och Alegranza, samt silver för ytterligare två ostar. Andra producenter på Lanzarote som fick silvermedaljer vid World Cheese Awards var El Faro Cheese Factory i Teguise, Tinache Cheese Factory i Tinajo samt fabrikerna Montaña Blanca och Granja San Roque i San Bartolomé.

Lanzarotes restauranger

Bakom många av Lanzarotes restauranger står framgångsrika kockar vid grytorna. En av dessa restauranger är Isla de Lobos, som drivs av Gonzalo Calzadilla som nyligen utsågs till Kanarieöarnas bästa kock i det prestigefyllda priset GastroCanarias. Calzadillas matlagning präglas av en hållbar matfilosofi, där lokalt producerade råvaror står i fokus. I hans matlagning smälter moderna tekniker samman med det traditionella kanariska köket. Restaurangen Isla de Lobos ligger på Princesa Hotel i Yaiza och har bland annat ett nära samarbete med den lokala ostproducenten La Finca de Uga.

Restaurangen Aguaviva, i Playa Honda, har omnämnts i Guide Michelin för sitt starka engagemang och smakfulla balansgång mellan traditionell matlagning och det moderna kanariska köket. Restaurangen huserar i en vacker villa mitt i ett bostadsområde och för de gäster som vill avnjuta sin måltid utomhus finns en vacker terrass.

Två ytterligare betydelsefulla kockar som spelat en stor roll på Lanzarotes gastronomiska scen är Antonio Hernández Abreu, på restaurangen La Era i Yaiza och Joao Henrique Faraco på Coentro i Playa Blanca. Joao Henrique Faraco har utsetts till Kanarieöarnas bästa kock vid den femte upplagan av Salón Gastronómico GastroCanarias.

 

 

 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap