HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Hitta den ultimata karnevalsupplevelsen för dig

Dans, musik och mängder med färg är vad Kanarieöarnas livfulla karnevaler har gemensamt. Ögruppens spektakulära parader är ett måste att uppleva, och det sägs att ett besök på någon av Kanarieöarnas alla karnevaler får en att komma tillbaka år efter år.

Santa Cruz, Teneriffa, bjuder på storslagen show. Foto: Canary Islands Tourism.

Kanarieöarnas gator fylls årligen med färg, glädje, fest, karnevalståg och spektakulära parader – allt i takt till salsa och batucada. Varje ö är unik och deras karnevaler likaså. Med hjälp av Kanarieöarnas guide hittar du karnevalen som passar just dig.

Världsomtalad karneval på Teneriffa – för den kreativa

Karnevalen i Santa Cruz på Teneriffa anses vara en av de bästa i världen. I femton dagar vaknar stadens gator till liv och Santa Cruz förvandlas till en stor fest fylld med rytm och musik. Klä dig i färgglada kläder, paljetter, fjädrar och måla ansiktet med färg och glitter. Här är det bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser. En drottning ska krönas och en del karnevalsfirare satsar allt; de bär klänningar som kan väga upp mot 400 kilo och som kräver fastmonterade hjul för att kunna röra sig framåt i paraden. Gillar du fart och mycket liv är karnevalen i Santa Cruz något för dig!

Karnevalen på Gran Canaria som överraskar – för den som älskar extra allt

Karnevalen på Gran Canaria är en stor och glad fest som tar plats på huvudstadens gator, ända från stranden Las Canteras i väst till den vackra stadsdelen Vegueta i öst. Det mest populära evenemanget under karnevalen är dragqueen-galan. Här ska karnevalens dragqueen utses, en titel som de manliga kandidaterna tävlar om på den stora scenen iklädda pampiga och paljettbeströdda dräkter. Samtidigt som musik spelas och konfettin flyger, framför de en koreograferad, men inte allt för sällan spontan, dansföreställning. Hit är ett måste att åka om du vill uppleva en show à la extra allt.

Las Palmas ­karneval täcker ön med mjöl – för den lekfulla

”Fiesta de los Indianos” är ett av Spaniens mest unika firande och en tradition som pågått i över femtio år. Karnevalen är inspirerad från hemkomsten av de nyrika öbor som emigrerade till Kuba. Varje år förvandlas stadens stora torg till Kuba och efterliknar landets estetiska utformning. Tusentals vitklädda besökare rör sig i takt till ”Guaracha”, en musikgenre från Kuba, längs Calle Real bort mot Plaza de España, samtidigt som de kastar talkpulver och mjöl på varandra och över gatorna. På La Palmas karneval kan du utan problem låta ditt barnsliga jag komma fram!

Kanarieöarnas läskigaste karneval på Lanzarote – för adrenalinsökaren

Karnevalen på Lanzarote har firats i fem århundraden och är en av de äldsta på ögruppen. Firandet pågår runt om ön, och i Tequise har lokalborna en alldeles speciell och lite läskig tradition. De klär ut sig till djävular, ”Los diabletes de Teguise”, med mönstrade dräkter och masker med djävulshorn. Tillsammans skrämmer karnevalsdeltagarna alla som korsar deras väg. För den som är lättskrämd och inte vågar besöka denna del av ön, äger en annan färgstark karneval rum i huvudstaden Arrecife. Här kan du istället följa den livfulla paraden med gatumusikanter och karnevalståg genom Lanzarotes vackra gator. 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap