HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Kanarieöarnas Dag den 30 maj – en folkfest med mat, musik och dans

Få en försmak av sommarvärmen under en förlängd pingsthelg på Kanarieöarna, som i år infaller i anslutning till Kanarieöarnas nationaldag, Día de Las Canarias. Festligheter tar plats på var och en av öarna och evenemang för både mat-, kultur- och musikentusiaster arrangeras.

Kanarieöarnas Dag, eller ”Día de Las Canarias”, infaller den 30 maj och firas för att hedra minnet av ögruppens självstyre som trädde i kraft 1983, då det kanariska parlamentet hade sitt första sammanträde. Kanarieöarnas nationaldag är en riktig folkfest och här firas det i vartenda hörn med kulturella aktiviteter och sammankomster. De sju kanariska öarna har sina egna traditioner, men denna dag strålar man samman för att gemensamt fira sitt rika kulturarv.

Under firandet kan besökare få chansen att bevittna den unika sporten Lucha Canaria som är en blandning mellan brottning och judo. Lucha Canaria är den mest populära lokala sporten, ett arv från Kanarieöarnas ursprungsbefolkning och som en gång i tiden var ett fredligt sätt att lösa konflikter på. Idag anordnas matcher som ett sätt att fira nationaldagen på.

Speciellt för den 30 maj är även El Paseo Romero, en festparad som passerar genom Gran Canarias huvudstad Las Palmas. Det är ett färgglatt och musikaliskt arrangemang där över 20 000 människor deltar i de traditionella danserna iklädda en särskild kanarisk folkdräkt.

Mat och gastronomiska upplevelser har även stort fokus under nationaldagen. Det hålls evenemang runtom ögruppen som hyllar det inhemska köket genom middagar, smakprovningar och matlagning. Missa inte papas arrugadas con mojo, en potatisrätt med tillhörande stark sås, eller ”tortillas de calabaza”, en slags omelett gjord på pumpa. Smakerna är många och det kanariska folket bjuder mer än gärna på sina inhemska specialiteter.

Kanarieöarnas behagliga klimat, den vackra naturen och de många evenemangen bjuder in till den perfekta semesterupplevelsen. På Kanarieöarna finns något för hela familjen, oavsett om man vill delta i den fartfyllda nationaldagsparaden eller njuta av den läckra maten.

Om Kanarieöarna

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap