HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Få ut det mesta av Kanarieöarna

Alla som varit på någon av de för oss svenskar så kära Kanarieöarna vet att här finns mycket att både se och göra. Dessutom finns här mycket nya saker att upptäcka om man är beredd att bege sig en bit bortom de traditionella turistattraktionerna.

Missa inte pittoreska staden på Teneriffa

Befinner man sig på Teneriffa bör man inte missa att besöka den pittoreska staden La Orotava, https://www.aftonbladet.se/resa/resmal/europa/spanien/kanarieoarna/article12696904.ab.

Staden som är belägen på norra delen av ön, några kilometer upp i bergen från Puerto de la Cruz, ser ut som ett vykort med bland annat hus från 1600-talet.
Endast ett par mil väster om La Orotava hittar man även den lilla staden Icod de los Vinos som inhyser ett tusenårigt så kallat drakblodsträd, som också är världens äldsta i sitt slag.

Gå på fotboll

Många förknippar nog inte Kanarieöarna i första hand med sport, men faktum är att flera av öarna lämpar sig utmärkt för idrottsliga aktiviteter.
Är man hellre en person som tittar på sport finns även möjlighet att se fotboll i absoluta världsklass. Gran Canarias stolthet i form av Unión Deportiva Las Palmas, eller bara Las Palmas som laget oftast kallas, spelar sedan ett par säsonger tillbaka i La Liga, det vill säga den högsta divisionen i Spanien.

Las Palmas spelar sina hemmamatcher på Estadio de Gran Canaria som man hittar några kilometer söder om de centrala delarna av Las Palmas. Att få biljetter till lagets matcher brukar inte vara några större problem då det sällan är fullsatt på läktarna.

http://cms.ics-digital.com/ckeditor_assets/pictures/10681/content_estadio_de_gran_canaria_7-1-2017.jpg

Source: 'Estadio de Gran Canaria' by Beta15 via Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Vill man se riktigt stora lag som FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid kan ett bra tips vara att kolla hur spelprogrammet ser ut och om möjligt kanske anpassa semestern efter detta.

Tyvärr spelar inga svenskar i Las Palmas, inte än vill säga. Rykten går gällande att svenske anfallaren John Guidetti kan vara på väg till klubben.

Dock är Las Palmas inget topplag i La Liga, vilket man även kan se hos spelbolagens oddstips. Tittar man exempelvis på oddsen inför Las Palmas möte med FC Barcelona i början av mars ger seger för Las Palmas hela 17 gånger pengarna medan oavgjort och seger för FC Barcelona ger 6.50 respektive 1.16 gånger pengarna.

Vandra i regnskog

Den som gillar naturupplevelser bör definitivt inte missa att besöka ön La Gomera och nationalparken Garajonay som ligger några mil väster om Teneriffa, https://www.expressen.se/allt-om-resor/upplev-kanarieoarnas-sju-hemliga-parlor/.  Garajonay som ligger mitt på ön är något så exotiskt som en regnskog med växter som är helt unika för just Garajonay och La Gomera.

Även på Gran Canaria finns möjlighet till härliga naturupplevelser. I nationalparken Tamadaba på nordvästra delen av ön finns en näst intill orörd pinjeskog. Härifrån har man även fantastiskt utsikt ner mot kusten och även vulkanens Teides topp på grannön Teneriffa.

http://cms.ics-digital.com/ckeditor_assets/pictures/10682/content_la_gomera_d81_7693_32635325232.jpg

Source: 'Vulkanisk dalgång på La Gomera' by Bengt Nyman via Wikipedia (CC BY 2.0)

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap