HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Kanarieöarna - ett paradis för sport

Källa: Pixabay

Trots att många åker till härliga Kanarieöarna för att sola, bada och ta det lugnt finns det även mycket att säga om deras sportiga profil. Den utmanande terrängen och det fina vädret gör det till en utmärkt plats att både utöva och se på sport året om. Detta är ett faktum som hotellen och styrelserna på öarna känner till, vilket är varför det även finns så bra anläggningar för de som vill varva sin semester med lite aktivitet. Vare sig man vill följa sitt favoritlag med en kall drink i handen eller snöra på sig träningsskorna och få upp flåset finns något för alla.

Kanarieöarna är, som de flesta förmodligen vet, en ögrupp som tillhör Spanien. Vad de flesta också vet, är att den spanska fotbollen är väldigt viktig för folket och att de spanska lagen håller hög klass – kanske bland de högsta i världen. Kanarieöarna är inget undantag. Här finns ett antal bra lag, med Las Palmas som det klart bästa. Trots att de relegerades från Primera-ligan till Segunda-ligan i slutet på säsongen 2017/2018 lyckades de ändå spela bra och dra lika mot storlag som Barcelona, som tillslut vann hela ligan. Att kunna resa till exempelvis Las Palmas och se laget spela på plats är definitivt något som skulle förgylla semestern!

Laget har som sagt blivit relegerat men det betyder att de sluter samman med ett annat lag från Kanarieöarna i den andra divisionen, nämligen Teneriffa. Med två lag från samma plats i samma division betyder det att kulturen kring fotbollen kommer bli mycket hetare, då derbyn mellan de två lagen kommer ske genom säsongens gång.

Källa: Pixabay

Men sport på Kanarieöarna handlar inte bara om fotboll. Det finns ett gäng sporter som är unika och ovanliga, och vissa som till och med endast utövas på Kanarieöarna! Många av dessa inhemska sporter har hållits vid liv genom århundraden av tradition. Två exempel på dessa är käppfäktning och kanarisk brottning. Den senare är den mest populära, som förr i tiden användes för att lösa tvister mellan personer och om egendom.

Är man någon som gillar att vara aktiv på semestern och utöva sporter finns det ett stort antal hotell och boenden som erbjuder förstklassiga sportfaciliteter. Många erbjuder tusentals kvadratmeter sportyta med aktivitetsprogram, sportplaner och välutbildade tränare. Just på Fuerteventura och Lanzarote finns två hotell som erbjuder fantastiska träningsfaciliteter, som passar perfekt till den som vill varva solandet med lite fysisk aktivitet.

Alla öar inom Kanarieöarna bjuder alltså på fantastiska möjligheter att se på och utöva sport och idrott. De solkyssta öarna är det perfekta paradiset för en mångsidig semester.

 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap