HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Kanarieöarna: Nordbornas paradis

Kärleken som svenskarna känner till Kanarieöarna går inte att jämföra med den till någon annan destination. Trots lågkonjunkturer har svenskarna fortsatt att resa år ut och år in. Statistiken visar även att de som en gång har besökt öarna ofta kommer tillbaka och anledningarna är många.

Över 650 000 svenska besökare

Kanarieöarna har tagit emot svenska turistlaster sedan 60-talet. 2017 uppgav Kanariska Turistbyrån att över 650 000 svenskar hade besökt öarna under året. Gran Canaria är den populäraste ön följt av Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura. Totalt består Kanarieöarna av åtta erkända öar, skriver https://www.expressen.se/allt-om-resor/. Den åttonde ön, La Graciosa, erkändes så sent som 2018. Det är den minsta av öarna med endast 750 invånare. Hela ön är klassad som en enda stor nationalpark.

(Källa: Unsplash)

Det är inte bara svenskar som gillar Kanarieöarna. Grannländerna Danmark, Finland och Norge reser också till de spanska öarna. Enligt en undersökning som gjordes i samarbete med de nordiska researrangörerna Ving, Tjäreborg och Spies hade 8 av 10 nordiska invånare någon gång besökt Kanarieöarna. 4 av 10 hade besökt öarna mer än sex gånger

Varför kanarieöarna?

Det finns många svar på frågan varför Kanarieöarna har blivit så stort bland svenskar och andra nordbor. Ett vanligt svar är klimatet. Även under vintern är vädret milt och temperaturen stiger redan i februari. Eftersom många svenskar har bosatt sig på ön finns det också tillgång till svenska tjänster och produkter. Det går att hitta svenskt bryggkaffe, som Gevalia och Löfbergs Lila, svenska dagstidningar, knäckebröd och Kalles Kaviar. De olika öarna erbjuder mängder med aktiviteter och sevärdheter utöver sol och bad. Det är öar för de aktiva som vill cykla, klättra eller vandra. De slingriga bergsvägarna är omtyckta av motorister. Fotboll är en stor sport och klubblagen CD Tenerife och UD Las Palmas har tidigare spelat i La Liga. Den här säsongen spelar båda i den näst högsta ligan, Segunda División. Det ser däremot inte ut som att något av lagen kommer att ta ett steg upp. Båda klubbarna har höga odds för att vinna ligan enligt https://extra.bet365.com/news/sv, som rapporterar om sport och sportspel på nätet. Kanarieöarna har samtidigt en stark anknytning till Spanien och det är enkelt att resa till fastlandet, antingen med flyg eller båt.

(Källa: Unsplash)

Oavsett årstid och sällskap

Kanarieöarna har blivit en året runt-destination. Allt fler väljer att resa till ön på sommaren då priserna sjunker och turisterna avtar. De stora turistsäsongerna infaller på våren och hösten och den som reser på sommaren får chansen att uppleva det som ibland kallas för det ”genuina Kanarieöarna”. Det är under den här tiden som spanjorerna själva firar sina semestrar. Kanarieöarna är också en bra destination för den som reser själv då UD anser att öarna är säkra destinationer. Det har blivit allt vanligare att svenska resenärer reser själva, skriver https://res.se/sverige/. Det kan bero på att man söker egentid eller för att man helt enkelt inte kan komma överens med resten av familjen om vart man ska åka eller vad man ska göra.

(Källa: Unsplash)

Kanarieöarna är sannerligen paradiset för många nordbor. Vädret är milt, aktivitetsutbudet är stort och det är en lagom blandning av Sverige och Spanien.

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap