HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Golfens världselit väljer Kanarieöarna

Få platser i världen har så goda förutsättningar för golf som Kanarieöarna. Nybörjare eller ej, med ett behagligt klimat och specialdesignade proffsbanor kan man spela alla årets 365 dagar. Nedan har Canary Island Tourism samlat inspiration för kommande golfsemester.

 


Den tyska golfspelaren Nicolai von Dellingshausen under Tenerife Open 2021 på Kanarieöarna. Foto: Canary Island Tourism.

2020 utsågs Teneriffa till en av världens 15 bästa golfdestinationer av IAGTO, internationella associationen för golfturism. Elva av de stora europeiska turneringarna har tidigare arrangerats på Kanarieöarna, som också är hemvist till Spaniens äldsta golfbana Real Club de golf på La Palma. I år fick Kanarieöarna återigen äran att välkomna världens golfelit och har för första gången genomfört tre europeiska golftävlingar under en och samma säsong. I våras anordnades nämligen Gran Canaria Lopesan Open, Tenerife Open samt Canary Islands Championship.

”Att vara värd för den europeiska golfturneringen sätter definitivt Kanarieöarna på kartan som en ledande golfdestination och en perfekt plats för professionella sportevenemang. Golfindustrin är en viktig del i turismens återhämtning på Kanarieöarna efter pandemin. Ögruppen lockar de turister som förväntar sig att komma till en plats där de kan utöva sin sport och samtidigt erbjudas service med hög standard, något som är starkt kopplat till den lokala ekonomin,” förklarar Yaiza Castilla, minister för turism, industri och handel för Kanarieöarnas regering.

Förstklassiga golfbanor

Kanarieöarna har några av de bästa golfbanorna i Europa. En del av dem är till och med designade av världsmästare såsom Severiano Ballesteros och José María Olazábal eller arkitektritade av erkända Juan Cartineu, Blake Stirling och Marco Martín. Att ta hänsyn till klimatet på öarna har varit en stor del i skapandet av banornas design.

”Det har varit helt otroligt. Det blir inte bättre än såhär. Golfbanorna är enastående, hotellet har alla faciliteter man kan tänkas behöva, stränderna är toppen, människorna vänliga och maten i världsklass. Jag har inget att klaga över. Det har varit fantastiskt att få spela på banor som dessa. Det blir man inte bortskämd med. De här banorna har egenskaper som man inte ser på andra platser i världen, så jag rekommenderar verkligen andra att komma hit och spela,” sa sydafrikanen Dean Burmester, golfspelare och vinnare av Tenerife Open 2021, när han fick frågan om vad han ansåg om sin vistelse på ön och tävlingen som hölls på Golf Costa Adeje i staden med samma namn.

En annan välkänd golfbana är Meloneras Golf på Gran Canaria. Här har golfspelaren en svårslagen utsikt, där det på sina ställen ser ut som att greenen smälter samman med havet. “Banan Meloneras Golf är väldigt bra, skapad för turistande golfare, med stort utrymme och designad att ta emot många spelare per dag. Utsikten är också helt otrolig,” säger Golfspelaren Rafa Cabrera Bello. Alldeles i närheten ligger också det fyrstjärniga hotellet Lopesan Costa Meloneras, och staden i stort är en väldigt populär och omtyckt turistort, väl värd ett besök.

Kanarieöarna, toppdestination för en aktiv semester

Kanarieöarnas naturliga klimat, infrastruktur och goda möjligheter för höghöjdsträning gör platsen till ett paradis för såväl den hobbyintresserade, aktiva semesterfiraren som proffsatleten. Och det är många atleter som väljer att just lägga sina träningsperioder på någon av öarna. Utöver det faktum att några av världens bästa seglare valt Lanzarote som träningsdestination inför OS i Tokyo, flockas även surfare, simmare, volleybollspelare och cyklister på Kanarieöarna. Med behaglig medeltemperatur året om och 4800 soltimmar per år är det lätt att föreställa sig varför man väljer att semestra på ögruppen. Öarna har 1500 kilometer kustlinje med vulkaniska näringsämnen som lämpas för thalassoterapi, vilket hjälper till med snabb återhämtning. Dessutom erbjuder öarna ett brett utbud av faciliteter för idrottare på hög nivå.

 

Corona och Kanarieöarna

Alla bosatta i EU- och Schengenländer är välkomna att resa till Kanarieöarna. Man kan dock behöva vidta olika åtgärder och förberedelser inför sin resa, såsom hälsodeklaration, vaccination eller negativt PCR-test, för att komma in i landet. Här finns all uppdaterad, relevant information angående svenskars resor till Spanien.

Om Kanarieöarna

Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap