HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Ödesdigra fotbollsderbyn i Spanien och på Kanarieöarna

Det är få derbyn som är så omtalade som de inom spansk fotboll. Rivaliteten mellan några av klubbarna är kända världen över och varje år flockas miljontals supportrar till fastlandet och de kringliggande öarna för att se mötena från nära håll.  

 

Derbyt på Kanarieöarna 

 

Det finns flera klubbar på Kanarieöarna men inget möte är så laddat som det mellan de bästa klubbarna, UD Las Palmas och C.D Tenerife. Det finns till och med bland världens topp 50 värsta derbymöten. Till vardags finns det en viss rivalitet mellan öarna, men den blir ännu tydligare under matcherna som antingen spelas på Estadio Gran Canaria eller Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez.

 

 

Klubbarna har mötts ett 70-tal gånger och Las Palmas har flest segrar. Den här säsongen spelar båda i La Liga 2. Las Palmas ligger på en åttondeplats medan Tenerife har haft en tung start och ligger på nittonde plats. 

 

El Clasico

 

Även de som inte är intresserade av fotboll vet vad El Clasico innebär. Det är ett av världens mest kända derbyn och biljettpriset till en match mellan FC Barcelona och Real Madrid kan uppgå till en månadslön. Matchstatistiken är jämn. Klubbarna har vunnit 72 gånger var och 35 gånger har matcherna slutat oavgjort. Nästa El Clasico är planerat den 18 december.

 

<iframe src=https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/RealMadrid/photos/a.499188094952/10151274218669953/?type=3&width=500 width=500 height=343 style=border:none;overflow:hidden scrolling=no frameborder=0 allowTransparency=true allow=encrypted-media allowFullScreen=false></iframe>

 

FC Barcelona leder hela La Liga med en poäng före sin ärkerival. Höga förväntningar vilar nu på Zinedine Zidane, som har återvänt som tränare för Real Madrid. Enligt rapporter för de som gillar att spela på fotboll är Zidane villig att stanna kvar i Real Madrid under hela sin karriär. Om han kan hjälpa laget tillbaka efter ett knackigt 18/19 återstår att se. Oddset för att Real vinner ligatiteln i år är 3.25. 

 

Kampen om Baskien

 

Derbyn mellan Athletic Bilbao och Real Sociedad kan bli hätska. För klubbarna är det en evig kamp om vem som är Baskiens bästa lag. Rivaliteten har pågått i över 30 år och den grundar sig i mer än bara spelet. Athletic har som policy att alla deras spelare måste komma från Baskien. Detta hade även Sociedad under en lång tid, men eftersom Athletic har det bättre ställt finansiellt har de bästa spelarna alltid valt dem.  

 

  

 

Det ledde till att Sociedad tog bort sin policy och de använder nu spelare från hela världen. Bland annat har de värvat svenske Alexander Isak och norrmannen Martin Ödegaard, som blev månadens spelare i hela La Liga i september. Ändringen kan ha varit ett vinnande koncept. Real Sociedad ligger på en fjärdeplats i La Liga medan Bilbao ligger på en åttondeplats. 

 

Madridderbyt

 

Madridderbyt är inte lika klassiskt som El Clasico, men det är inte långt ifrån. Matcherna mellan Real Madrid och Atletico Madrid följs inte bara i Spanien utan av hela Europa. Över 200 gånger har klubbarna mötts och allt eftersom Atletico har blivit starkare, är Los Blancos (Real) inte lika solklara vinnare. Real Madrid har hittills vunnit 110 möten medan Atletico har vunnit 56. 

 

Detta är bara några av de mest omtalade fotbollsderbyna i Spanien. Det är tydligt att fotboll är mer än bara en sport. Det kan dela hela städer och byar i två läger, i alla fall under 90 minuter.  

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap