HEM

info@nyhetresor.com

Lägenheter och HusFastighetsinvesteringKontakt

 

 

Fastigheter på Kanarieöarna

    

Hus och Lägenheter på Teneriffa Gran Canaria Lanzarote och Fuerteventura

 

Fastigheter på Kanarieöarna. Köp / Sälj Hus och Lägenhet på Teneriffa Gran Canaria Lanzarote och Fuerteventura. Fastighetsinvesteringar. Rörelser, Företag, Kontor och Lokaler.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Fotboll av högsta klass spelas på Kanarieöarna

En av de många anledningarna till att flera svenskar drömmer om att flytta till Spanien och Kanarieöarna är för att kunna se världens bästa fotboll på nära håll. Klubbar som Barcelona och Real Madrid är utan tvekan Spaniens mest kända fotbollsklubbar och när det vankas El Classico, vilket är rivalmötet mellan de två, vallfärdar fans från hela världen till Madrid eller Barcelona.

(Källa: Pexels)

Hur är det med fotbollsklubbarna på Kanarieöarna? I vilka ligor spelar de i, hur bra är de och behöver man lämna öarna och ta sig till fastlandet för att titta på bra fotboll?

La Liga och Segunda Divisíon När det pratas om spansk fotboll läggs det främst fokus på La Liga, vilket är landets högsta fotbollsliga. Det är där som de allra största stjärnorna spelar och det är inte ovanligt att lagen som hamnar i toppen av tabellen också är med och slåss om europatiteln i Champions League. Det är klubbar som Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid som har bäst odds när det kommer till betting på fotboll och det uppdateras ofta om vad som händer i lagen i sportnyheterna på https://extra.bet365.com/news/sv/Fotboll .

Det händer minst lika spännande saker i den näst högsta fotbollsdivisionen, segunda division. Med tanke på vilken klass som hålls i den högsta ligan går det inte att jämföra den spanska andradivisionen med andra länders näst högsta ligor. Klassen på spelet är mycket högre än så, skriver https://www.svenskafans.com/spanien/andraligan . Just nu leder Osasuna, som är en klubb från Pamplona, med 70 poäng efter 35 spelade matcher. När ligan startade hade Malaga bäst odds för att vinna (8.00), men de har inte tagit sig längre än till en sjätte plats. Det är i den här divisionen som de två största lagen från Kanarieöarna finns.

UD Las Palmas

UD Las Palmas åkte ur La Liga förra säsongen och ligger för närvarande på en trettonde plats. Laget har inte haft en bra säsong och de har endast vunnit 9 av 35 spelade matcher. Klubben grundades 1949 och fram till säsongen 82/83 hade de spelat i La Liga i 19 år i rad. Hemmaarenan Estadio de Gran Canaria tar emot närmare 33 000 åskådare och biljettpriserna börjar på ca. 40 euro.

(Källa: Pexels)

 

CD Tenerife

CD Tenerife hittar vi på en femtonde plats i den här upplagan. Klubben hemmahör från öns största stad, Santa Cruz de Tenerfie, och de bildades så tidigt som 1922, skriver http://www.teneriffaportalen.se/aktiviteter/fotboll-pa-teneriffa/ . De har spelat sammanlagt 13 säsonger i La Liga, varav den senaste gången var säsongen 09/10. Hemmaarenan Estadio Heliodoro Rodríguez López har rum för 24 000 åskådare, men det är sällan mer än ca. 10 000 åskådare på matcherna. Förutsatt att det inte är match mot Las Palmas, som är deras stora ärkerivaler. Det finns alltså ingen anledning till att åka till det spanska fastlandet för att se bra fotboll. Däremot kommer det inte att gå upp något kanariskt lag till den högsta ligan inför nästa säsong. Segunda Divisíon håller som tidigare nämnt hög standard och den som trodde att de kunde jämföra spelets kvalitet med den svenska motsvarigheten Superettan, bör tänka om.

 

 VILLOR OCH HUS PÅ TENERIFFA

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

LÄGENHETER

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

FASTIGHETER TENERIFFA

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2020 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap