HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Tänk på detta när du flyttar utomlands

Det är mångas dröm att skapa ett helt nytt liv, kanske ett enklare liv eller ett liv som innehåller lite mer lyx. Men att flytta utomlands kräver inte bara mod, det tar också tid samt att det finns massor med papper och blanketter som behöver fyllas i. Bland allt pappersarbete och tankar på framtiden kan de små detaljerna falla bort. Den här artikeln vill dock upplysa om några funderingar innan du ger dig i kast med att flytta till ett annat land.

Lagar och regler

Landet har helt andra lagar och regler än vad du är van vid i Sverige. En del viktiga lagar kanske du saknar i det nya landet medan andra är mycket mer strikta än hos oss. Få gärna en översikt över lagar och regler, åtminstone dem som kan påverka ditt vardagsliv.

Exempelvis gäller andra lagar för spel på nätet. Även om du spelar casinospel på nätet, hamnar pengarna på ett konto i ditt nya land och du måste agera och spela enligt deras regler. Det kan innebära att behöva skatta på alla vinster eller att du bara få spela på vissa, licenserade sajter.

Är du istället mer intresserad av utomhusliv och älskar att vandra behöver du kolla upp om du får gå en promenad som du vill eller om du är begränsad till vägar och parker. Många glömmer att Allemansrätten existerar inte utanför Norden.

Vett och etikett

Du kastar dig in i en helt ny kultur, ett land som har en annan historia, språk och livsstil än det du är van vid. För att bli en del av landet är det bra att anamma kulturen så gott du kan samt läsa på för att minska risken att bryta mot etiketten.

Exempelvis tar spanjorer siesta mitt på dagen vilket betyder att många, nästan alla, butiker stänger i några timmar runt lunch. Att hitta nånstans att äta eller shoppa runt den här tiden går inte. Landet har även en djupt kristen befolkning som tar högtider på allvar och tror i större utsträckning på andlighet än i Sverige där många högtider inte firas men ändå anses vara röda dagar.

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap