HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Fira jul med sol och värme på Kanarieöarna

För den som vill komma bort från årets julstress kan en resa till Kanarieöarna vara den perfekta julklappen. Här kan svenska vinterresenärer njuta av utomhusaktiviteter såsom vandring och golf, uppleva kanariska jultraditioner och koppla av i den behagliga värmen.

På Kanarieöarna är det mellan 20 och 28 grader varmt året om, även i juletider. Foto: Canary Islands Tourism..

På Kanarieöarna ges chans till en lugn och avslappnad jul i värmen. I den kanariska skärgården är det mellan 20 och 28 grader varmt året runt, även på vintern. Det är dessutom enkelt att resa till Kanarieöarna. På bara några timmar når man ögruppen, långt bortom Sveriges ruggiga kyla och snökaos. Väl framme på Kanarieöarna möts man av ett stort urval av utflykter och utomhusaktiviteter, såsom golf, surfing, vandring och dykning. Men under den annars så hektiska julstressen är det kanske framför allt de goda förutsättningarna för vila och avkoppling som talar för en vintersemester på den kanariska ögruppen.

I juletider kan man även uppleva gamla traditioner runtom Kanarieöarnas byar och städer. I den UNESCO-listade staden La Laguna, på norra Teneriffa, tänds varje år en spektakulär julbelysning som lyser upp torg, gågator och stadens historiska byggnader. Även i byn Moya på Gran Canaria dekorerar man på ett storslaget vis med upplysta palmer och granar. En av Kanarieöarnas mest unika granar finns i den lilla byn Tiñor i Valverde på El Hierro. Här skapar byborna en exotisk gran av gröna kaktusblad och i stället för julkulor dekorerar dem granen med olika sorters färgglad frukt.

Som i alla goda julsagor, har även den kanariska ett sött slut. Varje ö har sina egna julseder och juldesserter. På El Hierro serveras ostkakan quesadillas som efterrätt till julbordet och på La Gomera dukas torta de vilana fram, vars huvudingredienser är potatis, ägg och socker. På La Palma serveras godiset Rapaduras, som är gjort på rörsocker, och marquesotes, som påminner om sockerkaka. Men det finns en julefterrätt som serveras på samtliga av de kanariska julborden, nämligen truchas de batata. Det är smördegspajer som traditionellt fylls med sötpotatis och mandel, men det finns även varianter med pastasorten capellini och de med grädde och choklad.

Efter julfirandet, är det kanarisk tradition att den första januari ta ett dopp i havet för att välkomna det nya året. På stranden Las Canteras på Gran Canaria samlas det varje år hundratals människor som tillsammans badar i det kristallklara havet, som i januari uppmäter omkring 20 grader. Kanarieöarna har över 1500 kilometer kustlinje och det finns mer än 500 stränder, vilket ger goda möjligheter till att delta i nyårsdoppet.

Lämna de tjocka dunjackorna och vinterstövlarna hemma, och ta chansen i år att njuta av sol och värme med en kuliss av hav, monumentala berg, vita stränder och pittoreska byar med juleljus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap