HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Iberia Express lanserar internationell kampanj för distansarbete på̊ Kanarieöarna

Kanarieöarna lanserade för kort tid sedan en tävling för att hitta en digital nomad som vill ha sin arbetsplats på Kanarieöarna under sex månader. Nu går även det spanska lågprisflygbolaget Iberia Express in i jakten efter den ultimata distansarbetaren genom sin nya, internationella kampanj ”Världens bästa klimat efterlyser en distansarbetare”.

Kanarieöarnas exceptionella klimat och goda möjligheter för distansarbete är något som Canary Island Tourism har tagit tillvara på genom sin turismstrategi. Nu har flera internationella företag anslutit sig till satsningen, varav ett är det spanska lågprisflygbolaget Iberia Express. Genom lanseringen av kampanjen ”Världens bästa klimat efterlyser en distansarbetare” och hemsidan www.iberiaexpress.com/eventos/remoteworkers erbjuder Iberia Express sina kunder en rabatt på 10 % för att arbeta på distans från ögruppen.

“Kanarieöarna har allt. Fint väder, unik gastronomi och ett landskap som saknar motstycke. Det är utan tvekan en perfekt plats att uppleva, bo och arbeta på. Vi på Iberia Express har tagit fram detta initiativ för att digitala nomader ska kunna resa till ett bra pris utan att kompromissa med sitt distansarbete”, förklarar Evandro Vianna, försäljningschef på Iberia Express.

Kampanjen, som gäller vid bokning av en minst 21-dagarsvistelse, pågår fram till 31 augusti för alla flygresor med bolaget med koden REMOTEWORKERS2021.

”Denna typ av kampanjlansering, av ett så stort internationellt företag inom turismsektorn, stärker Canary Island Tourism:s beslut om att satsa på långtidsvistelser på ögruppen ytterligare”, säger Yaiza Castilla, minister för turism, industri och handel för Kanarieöarnas regering.” Detta stärker Kanarieöarnas position som det bästa resmålet för distansarbetare. Det är fint att se att vi arbetar mot samma mål. Dessutom har Iberia Express knutit samman sitt initiativ med vår kampanj #RemoteWorkerWanted, ett initiativ vi arbetar med för att hitta en digital nomad som vill arbeta på distans från Kanarieöarna”, förklarar José Juan Lorenzo, VD på Canary Islands Tourism.

Fler internationella företag går in i satsningen

Även hotellkedjan Meliá har lanserat ett initiativ för ”workation” som ger kunderna goda förutsättningar att ta med sig sitt arbete till ett av Meliás lyxiga resorts på Teneriffa, Lanzarote eller Fuerteventura. Med en kombination av jobb och fritidsaktiviteter erbjuder Meliá sina kunder en 10 % rabatt för vistelser längre än 14 dagar, och hela 20 % på vistelser över 21 dagar.

Även de internationella företagen som är specialiserade inom distansarbete har börjat etablera sig på Kanarieöarna. Ett exempel på ett sådant är Outsite, som nu erbjuder så kallade co-livingboenden i Fuerteventura, där människor kan mötas, leva och arbeta i gemensamma utrymmen och lokaler. Företaget, som sedan tidigare har fastigheter på platser som Hawaii, Kalifornien, Costa Rica, Bali och New York har nu adderat Kanarieöarna till sin lista.

Enligt en nyligen publicerad studie gjord av Nomad List, en hemsida som listar de bästa destinationerna för distansarbete, hamnar Teneriffa och Las Palmas bland topp 10 över de platser som vuxit mest inom distansarbetessektorn de senaste 6 månaderna. Samma rankning, sett till aktivitet kopplat till distansarbete, visar en tillväxt med 205 % för Teneriffa och 67 % för Las Palmas under de senaste 5 åren.

Ett atlantiskt nav mitt i naturen

Ögruppens status som ett nav i Atlanten, med bättre bredband än det europeiska genomsnittet, bra klimat året om, de olika öarnas mångfald i natur och utbud, de goda logistiska förbindelserna med Europa samt arbetstidens kompabilitet med både USA:s, Europas och en stor del av världen, gör Kanarieöarna till en ledande destination för alla de som vill arbeta på distans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap