HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Låt din personlighet avgöra valet av strand på semestern

KNär svenskarna bokar vårens solsemester väljer många Kanarieöarna för de långa, solsäkra dagarna och den årliga medeltemperaturen på 24 grader. Här finns en strand för alla årstider, oavsett vilken typ av resenär du är. Skräddarsy nästa solsemester och välj att spendera dagarna på en strand som passar just dig.  

På Kanarieöarna finns stränder för alla smaker och preferenser. Foto: Canary Islands Tourism.
 

På Kanarieöarna finns stränder för alla preferenser och smaker – orörda vikar eller kilometerlånga sandstränder. Här finns kuststräckor och vatten, utmärkta för en säker familjesemester såväl som sportaktiviteter eller avslappnande solnedgångar med vännerna. Hitta drömstranden med hjälp av Kanarieöarnas ultimata strandguide för 2023.

Aktiva dagar och solnedgång: Famara-stranden, Lanzarote

Denna orörda strand på nordvästra Lanzarote är omgiven av imponerande klippor som är cirka 600 meter höga. Vinden och dess havsströmmar gör Famara till en av de mest populära stränderna för surfing, kitesurfing och vindsurfentusiaster, även skärmflygning är en vanlig aktivitet. Efter en aktiv dag på stranden bör man stanna kvar och njuta av öns vackra solnedgång. En bra utsiktsplats för detta är Mirador del Bosquecillo.

Stränderna i Corralejo, Fuerteventura

Intill sanddynerna i Corralejo, på nordöstra Fuerteventura, finns några av öns bästa stränder. Längs den fem mil långa kusten finns stränder idealiska för vattensport. Den vita, lena sanden lockar de soldyrkare som söker en mer stillsam semester.

För solkyssta romantiker: La Tejita, Teneriffa

Romantiska resmål finns det gott om på Kanarieöarna. Missa inte stranden La Tejita på Teneriffa, som med mörk sand och kristallklart vatten är en av öns vackraste. I strandens ena ände, nära vulkanen Montaña Roja, kan man betrakta den idylliska solnedgången.

Papagayos stränder, Lanzarote

Papagayos stränder fascinerar både med sitt turkosa vatten och det omgivande landskapet. Trots populariteten av detta område finns det om något avlägset och via en grusväg, plats för mer avskildhet och lugn än vid andra välbesökta stränder på Kanarieöarna, perfekt för en romantisk semester.

En plats för hela familjen: Las Teresitas, Teneriffa

Stranden Las Teresitas ligger i nordöstra Teneriffa och är ungefär en och en halv kilometerlång. Det kristallklara och grunda vatten är alltid lugnt tack vare strandens vågbrytare, vilket gör det till en idealisk strand att besöka med barn. Palmträden som pryder stranden ger även skydd från solen för de allra minsta och alla nödvändiga faciliteter såsom duschar, omklädningsrum, strandbarer, och badvakter finns för att göra din familjesemester som bekväm som möjligt.

Charco Verde, La Palma

I sydvästra La Palma ligger familjevänliga Charco Verde. Den mysiga viken som är cirka 150 meter lång, är omgiven av klippor och bananplantager och har ett lugnt hav där hela familjen kan njuta av ett dopp. Här finns duschar och en strandbar och stranden har dessutom träramper för bättre tillgänglighet för barnvagnar och rullstolar.

Instagramvänlig natur: El Verodal, El Hierro

Stranden El Verodal, i nordvästra delen av El Hierro, utmärker sig framför allt för sin speciella vulkaniska, röda sand. Det spektakulära landskapet med klippformationer gör stranden till ett måste för naturälskare. Trots att man avråder från bad på grund av de starka havsströmmarna är platsen väl värd resan.

Stranden La Francesa, La Graciosa

I La Graciosa, den minsta av Kanarieöarna, ligger La Francesa – en strand med fin vit sand, formad som en hästsko, och med turkost vatten. La Francesa ligger på öns södra del och erbjuder en hisnande utsikt över Famaras klippvägg på Lanzarote.

Naturist, javisst: Maspalomas, Gran Canaria

Naturreservatet Maspalomas på Gran Canarias bjuder på stränder för alla, stora och vidsträckta såväl som mer avskilda. I Punta de Maspalomas kan nudister njuta i total frihet med kroppen bar.

Playa del Inglés, La Gomera

Playa del Inglés, i slutet av Valle del Gran Rey på ön La Gomera, är en legendarisk strand inom hippierörelsen ända sedan sjuttiotalet. Denna nudiststrand har flera attraktioner; den vulkaniska sanden, bergen som omger stranden och det lugna havet. Till skillnad från andra nudiststränder ligger Inglés Beach dessutom nära restauranger och nöjesställen. Det är alltså ett bra alternativ för de som vill njuta av avkoppling på stranden men samtidigt ha god tillgång till alla bekvämligheter.

Corona och Kanarieöarna
Alla bosatta i EU- och Schengenländer är välkomna att resa till Kanarieöarna. Man kan dock behöva vidta olika åtgärder och förberedelser inför sin resa, såsom hälsodeklaration, vaccination eller negativt PCR-test, för att komma in i landet. Här finns all uppdaterad, relevant information angående svenskars resor till Spanien.

Om Kanarieöarna
Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning. 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2024 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap