HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Mer än värme lockar när man funderar på att köpa bostad i Spanien

Vem har inte drömt om att flytta till varmare breddgrader, i alla fall när det blir kyligare i vårt avlånga land? För många blir den drömmen verklighet och svenskarnas favoritdestination är Spanien och dess tillhörande öar.

Man räknar med att över 90 000 svenskar bor i Spanien, både permanent och under olika tidpunkter på året. Som EU-medborgare har man rätt att vistas i Spanien utan särskilda visum eller tillstånd och det har länge varit förmånligt att köpa sig en bostad. Men det är inte bara i investeringssyfte som många svenskar lockas till städer som Barcelona och Madrid samt kustområden som Costa del Sol. Det är den spanska maten, kulturen, naturen och möjligheten att titta på världens bästa fotboll som lockar.(Bilden heter "Sierra Aitana Cherry Blossom #dailyshoot" (CC BY 2.0) och är tagen av Leshaines123.)


Kultur och sport
Spanien är ett riktigt kulturland med en historia som går tillbaka flera tusen år. Det är ett land som förknippas med religiös konst och arkitektur, flamencodans, tjurfäktning och självklart fotboll. Man skulle kunna säga att fotboll är lika heligt som kyrkan i många spanska regioner och några av världens bästa spelare finns i den spanska toppligan. Argentinaren Lionel Messi har länge spelat för F.C Barcelona, men enligt uppgifter på bet365 är det inte säkert att hans kontrakt kommer att förlängas efter 2018. Oddsen (1,20) pekar på att laget, som för närvarande ligger tvåa i tabellen, kommer att vinna ligan som når sitt slut i slutet av maj. Men även om Messi skulle gå vidare till ett annat lag, och ett annat land, kommer den spanska fotbollen att fortsätta att leverera i topp.(Bilden heter "fc barcelona vs ac milan" (CC BY 2.0) och är tagen av Dave_B_.)


Köpprocessen är lite annorlunda
Precis som när man köper hus i Sverige är det viktigt att man åker runt och tittar på de olika områdena och bostäderna som man är intresserad av. Det räcker inte att titta på bilder och prata med mäklare. Eftersom många svenskar har slagit sig till ro i Spanien har flera svenska mäklarfirmor dykt upp på marknaden. De sitter inne på värdefull information om vad man ska tänka på, hur köpprocessen - som skiljer sig lite från den svenska, går till. De kan även agera tolk, om man ännu inte behärskar spanskan, när man kontaktar säljare och jurister.

För att äga en bostad i Spanien, eller snarare för att köpa, måste man skaffa ett spanskt identifikationsnummer, ett så kallat NIE-nummer. Detta gör man på det spanska konsulatet eller på den närmaste polisstationen. Med det numret kan man köpa en bostad, arbeta och få tillgång till gratis sjukvård.

Det kan verka skrämmande och mycket att hålla reda på när man ska ta steget och flytta utomlands, oavsett för hur länge, men det är inte så svårt som det låter. Det finns så kallade svenska kolonier längs med de olika kustområdena och det finns flera svenska föreningar man kan höra av sig till för att få tips och råd.(Bilden heter "RUTA Los Lentiscos-Angostura-Sta. Brigid" (CC BY-ND 2.0) och är tagen av Zatapundi.)

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2023 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap