HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

 

Båttrender inför sommaren

Under slutet på förra året lanserade Click&Boat, den världsledande onlineplattformen för båtuthyrning, sin tjänst i Sverige. I och med situationen förra sommaren med hemester och svemester som temat för de flestas sommar, var det många som vände sig till fritidsbåtar på semestern. Företaget närmar sig nu sin första högsäsong på marknaden, och allt tyder på att det också kommer att vara populärt för sommaren också. 

 

På plattformen Click&Boat så kan du hyra en båt både i Sverige såväl som när du sedan är på din nästa utlandssemester. Båttrender var stark i hela Europa på samma sätt som i Sverige. Efter långa månader där det har varit svårt att resa, lockar havet och segling. 

Detta innebar att sommaren 2020 var en rekordsäsong, med en ökning på 20% i antalet bokningar jämfört med samma period under 2019. Detta är en unik uppgång som har fortsatt ge goda framtidsutsikter under de första månaderna för detta år.

 

 

I år lockar naturen och fritidsbåtar fortfarande resenärer, samtidigt kombineras detta ihop med nyare trender som förändras i och med att fler länder öppnar upp. Kroatien, Italien och Grekland är favoriten sedan tidigare. När svenskar hyr båt i Kroatien är resmålen Split och Zadar. 

 

Båtuthyrning passar in på de senaste resetrenderna 

 

När resor under 2020 först och främst gick till lokala destinationer, då människor kände ett flyktbehov och ville komma ut i naturen, blev fritidsbåtar och båtuthyrning den perfekta lösningen för att både kunna resa, vara utomhus och komma i kontakt med naturen.

 

“En båtsemester stämmer väl överens med vad människor längtar efter, känslan av frihet, spendera tid utomhus och vara i naturen. Resenärer ombord kan upptäcka många olika platser på en båttur, samtidigt som de kan undvika folkmassor. Dessutom är hygienstandarden på båtarna mycket hög, vilket motsvarar nya standarder och krav”, säger Edouard Gorioux, en Click&Boat:s grundare. 

 

Click&Boats svenska användare var under första halvan av 2021 främst intresserade av lokala destinationer. 75% av deras bokningar ägde rum i Sverige, de flesta av dessa i Stockholmsområdet. Detta är under förändring. Allt eftersom fler vaccinerats och allt fler länder öppnar upp för turister, kombinerat med en extra COVID-avbokningsgaranti som plattformen erbjuder och de extra sanitära åtgärderna från deras båtägare, ökar intresset och bokningar bland öarna i Medelhavet. Detta innebär att deras senaste siffror visar på en balans mellan inhemsk och internationell turism. 

 

Seglingstrender under sommaren 2021

I år har en förändring börjat ske i svenskarnas resmönster när nya trender kombineras med de från 2020, då naturen och frihetskänslan fortfarande lockar många. 

 

 

Djupdykning i de svenska trenderna 

  • Det största intresset för svenska användare har varit segling, med segelbåtar som den populäraste båttypen. Motorbåtar ligger stabilt som den näst mest populära båttypen. 

  • Intresset har varit större för längre resor än för dagsturer, den genomsnittliga varaktigheten för bokningar är mellan 5-8 dagar. 

  • I jämförelse med deras globala statistik skiljer sig svenskarna från mängden då de nästan uteslutande hyr utan skeppare. Globalt sett hyrs drygt en tredjedel av alla segelbåtar ut med en skeppare. 

  • Det finns ett ökat intresse för Sverige som destination, 50% av bokningarna i Sverige under Juli månad kommer från internationella och icke-svensktalande hyresgäster. 

 

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2021 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap