HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

Tips för en annorlunda semester på Teneriffa

Att ligga på en solstol på stranden och lyssna på vågorna kan låta som den perfekta semestern för många. I våra minnen finns dagarna då en bra bok var en klassiker på listan på det som skulle med till stranden, men nu har mobilen tagit över och det ger en hel del spännande underhållning var man än befinner sig, även på Teneriffas soliga stränder. Det finns många möjligheter att lyssna på musik on-line, med t.ex.. Spotify, spela lite, ett tips är att söka efter Cherry Casino Kampanjkod, läsa nyheter hemifrån på några av de stora svenska nyhetsportalerna ellr kolla på filmer och favoritserier.

Men om du ändå, efter ett par timmars solande börjar tycka att det börjar bli tråkigt finns det mycket att göra på Teneriffa, som inte alls har med sol och bad att göra.

Skåda valar och delfiner

En populär utflykt på Teneriffa är att ta en båtresa för att skåda valar och delfiner. Teneriffa är en av de bästa destinationerna i världen för att se valar och delfiner i fria vatten. Sköldpaddor är också vanliga i Teneriffas vatten.

Vin och vingårdar på Teneriffa

Att besöka en bodega på Teneriffa  är inte något som de flesta turisterna gör, men inte långt från de soliga stränderna finner man bergiga landskap som Icod de los Vinos där vinrankor och pittoreska små vingårdar omringar den typiskt kanariska lilla staden. Stadens tusenåriga drakblodsträd är en av attraktionerna, det är unikt. I området finner man också en av de längsta vulkangrottorna i världen, Vindens Grotta, den svindlar sig fram hela 1,8 mil under jorden. Grottan besöker man alltid i sällskap av en guide, naturligtvis.

Simma i vulkaniska lavapooler

Garachico är kanske den mest pittoreska staden på Teneriffa, och ett populärt utflyktsmål. Efter en promenad längs kullerstensgatorna med historiska koloniala byggnader och hus är strandpromenaden ett måste. Där har lava bildat en naturlig ”vattenpark” med naturliga både djupa och grunda havsvattensbassänger där ett dopp bara är ett måste.

Teneriffa på ett annat sätt

Tegueste och La Laguna (San Cristobal de la Laguna) på norra Teneriffa är väl värda ett besök om man vill lära känna Kanarieöarna på riktigt. Där är allt helt annorlunda, även klimatet så en kofta eller en tunn jacka behövs ofta, även när det är sol och strandväder på den södra delen av ön. Tegueste är en plats att upptäcka i lugn och ro. Här dominerar den traditionella kanariska miljön, odlingar, vingårdar och historiska byggnader.

La Laguna är Teneriffas universitetsstad, utsedd till världsarv av Unesco. Den historiska stadskärnan utgörs av vackra kolonialhus och gågator. Perfekt för att promenera runt och besöka kyrkor, titta in på den färgglada marknaden där man kan hitta alla möjliga lokala delikatesser, grönsaker och färsk frukt. Naturligtvis är gågatorna i den är delen av staden också oslagbara om man har lust att gå på en shopping- och tapas tur.

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2024 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap