HEM

info@nyhetresor.com

Kontakt

 

 

Resor Spanien och Kanarieöarna

    

 

 

Kanarieöarna Teneriffa Gran Canaria Lanzarote Fuerteventura.

 

 

 

 

 

 


Santa Cruz de Tenerife - La Laguna - Puerto de la Cruz - Adeje  - Södra Teneriffa  - Norra Teneriffa  - Las Palmas de Gran Canaria - Lanzarote - Fuerteventura - El Hierro - La Gomera

 

70-plussare vill resa när pandemin är över

En ny undersökning från Countryside Hotels visar att fler 70-plussare än svenskar i yngre åldersgrupper ser fram emot att resa när pandemin är över. 70-plussarna, alltså svenskar över 70 år, dominerar också när det gäller den åldersgrupp som mest ser fram emot att leva utan restriktioner. Bland yngre svenskar är det istället mer vanligt att längta efter att vara fysisk med varandra efter pandemin.

Undersökningen visar att 62 procent av svenska 70-plussare har större önskan att resa bort nu än innan pandemin startade. Åldersgruppen har under långa perioder i samband med pandemin uppmanats vara restriktiv när det gäller att röra sig i samhället och med sociala kontakter.

”Nya generationen 70-plussare är vana att resa och vara aktiva i samhället, så det är många i åldersgruppen som fått avstå viktiga delar av sitt normala liv,” säger Anna Övergaard, marknadsansvarig på Countryside Hotels. ”När vi nu tittar framåt är det därför heller inte konstigt att så många ser fram emot att resa och uppleva saker så fort omständigheterna tillåter.”

Det ser 70-plussare mest fram emot när pandemin är över

Att resa bort – 45 procent Att leva utan restriktioner – 30 procent Att få mer normalitet kring familjeliv – 10 procent Att träffa nära och kära som är riskgrupper – 8 procent Att vara mer fysisk i mötet med andra – 7 procent Det kan jämföras med svenskar i åldern 18-29 år, där det är färre som ser fram emot att leva utan restriktioner, 14 procent, och något färre som ser fram emot att resa, 43 procent. 18-29-åringarna ser istället mer fram emot att få vara fysisk med andra, vilket prioriteras högst av 14 procent samt att få träffa nära och kära som är i riskgrupper, vilket prioriteras högst av 29 procent av 18-29-åringarna.

”Även om vi fått allt mer restriktiva riktlinjer för alla åldersgrupper under senare delen av pandemin så är det tydligt att fler äldre än yngre svenskar ser fram emot ett liv utan restriktioner,” säger Anna Övergaard. ”Det är dock tydligt att de yngre saknar umgänget med den äldre generationen, där nästan en av tre mest av allt ser fram emot att få träffa nära och kära som är i riskgrupper när pandemin väl är över.”

Undersökningen genomfördes av Countryside Hotels under November 2020 och besvarades av 801 svenskar över 18 år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  Adeje

  Agulo

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Güímar

  La Laguna

  Orotava (La)

  Realejos (Los)

  Rosario (El)

  Santa Cruz de Tenerife

  Tegueste

 

  Candelaria

  La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Adeje

  Arico

  Arona

  Candelaria

  Granadilla De Abona

  Guía De Isora

  La Cuesta

  La Laguna

 

  Vilaflor

  Adeje

  Orotava (La)

  Puerto De la Cruz

  Rosario (El)

  San Cristóbal de La Laguna

  San Miguel de Abona

  Santa Cruz de Tenerife

  Santa Úrsula

  Santiago Del Teide

  Silos (Los)

  Tacoronte

 

 

© 2021 All Rights Reserved Sekretesspolicy - Privacy Policy      Sitemap